kondenzációs kazán, brötje márkaszerviz, brötje kazánok, kazánházi kivitelezés, kazánház karbantartás

kondenzációs kazán, brötje márkaszerviz, brötje kazánok, kazánházi kivitelezés, kazánház karbantartás
FelmérésTársasházaknakIntézményeknekCégeknek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön első kézből az újdonságokról!

Szerviz

Szervizvonal:+36-1
363-3150
Cégünk 2004-től a MSZ EN ISO9001:2001 szabvány szerint végzi tevékenységét, számos ügyfelünk megelégedettségére. 2015. augusztus elsejétől a az ISO 14001:2005 környezetközpontú irányítási rendszer került bevezetésre.

Márkáink

Brötje
HS-TARM
Sentinel
Ariston

Pályázatok

FONTOS INFORMÁCIÓ KÖZÖS KÉPVISELŐK RÉSZÉRE:

Pályázatot benyújtani 2015. április 30. napjától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

MEGJELENT AZ OTTHON MELEGE PÁLYÁZAT TÁRSASHÁZI ALPROGRAMJÁNAK KIÍRÁSA  

 

Február 23-án közzétette a társasházak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati útmutatóját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), mely több változást is tartalmaz, a január 7-én megjelentetett előzetes tájékoztatóhoz képest.

 

 Az Otthon Melege Program alprogramjára azok a gazdasági szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek gazdálkodási formájuk szerint társasháznak vagy lakásszövetkezetnek minősülnek.

A pályázat keretében a minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946 után épült, 2006. december 31-éig kiadott építési engedéllyel rendelkező, távfűtéses, házközponti fűtéses vagy lakásonkénti egyedi fűtéses lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.

Az állami támogatás mértéke a megvalósítandó fejlesztéstől függően az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított széndioxid-egységre 750-950 forint közötti összeg. Az elnyerhető támogatás nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 százalékát.

Az alprogramban rendelkezésre álló bruttó 10 milliárd forint elosztása régiónként történik. Szükség esetén a tárca fenntartja a jogot a régiók közötti forrás átcsoportosítására - közölték.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, 2015. április 30-ától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatják be a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek.

Az egyszerűsített kivitelezői regisztráció folyamatáról és a pályázati portál elérhetőségéről a tárca március elején nyújt további tájékoztatást.

A pályázati felhívás, a pályázati útmutató és annak mellékletei hétfőtől elérhetőek a www.kormany.hu kormányzati portálon, de a 

Az előzetes tájékoztatóhoz képest a legnagyobb változás, hogy a már korábban kicserélt ablakokkal kapcsolatban megengedőbb lett a szabályozás így azoknak nem kell megfelelniük a szigorúbb előírásoknak.

Hiánypótlás azonban továbbra sincs lehetőség, ezért elsőre tökéletes pályázatot kell beadni a jelentkezőknek.

Forrás:  www.tht.hu  

2015. szeptember 26-ától csak kondenzációs gázkazánok hozhatók forgalomba

 

2015. szeptember 26-tól automatikusan hatályba lép Magyarországon is az az uniós rendelet, amely éves átlagban mérve a legalább 86 százalékos hatásfokú gázkazánok forgalomba hozatalát engedélyezi, ez azt jelenti, hogy ekkortól csak kondenzációs gázkazánok felszerelésére lehet engedélyt kapni - mondta Bart István, a Magyar Energiahatékonysági Intézet igazgatója, szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Jelenleg Magyarországon 2,5 millió gáz fűtőkészülék működik, az évente forgalomba hozott új készülékek száma 40-50 ezer, ennek mindössze 40 százaléka kondenzációs kazán - erről Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke beszélt a tájékoztatón.

A meglévő hagyományos gázkazánokhoz képest - a gyakorlati tapasztalatok szerint - a kondenzációs kazánok gázfelhasználása 25-30 százalékkal kevesebb - válaszolta Versits Tamás, az MTI kérdésére. A kondenzációs gázkazánok ára 300 ezer forinttól indul, de a kiegészítő beruházásokkal együtt a kazáncsere elérheti az egymillió forintot is. A megtérülés 2,5 és 8 év közé esik.

 

Szintén szeptembertől felkerülnek a gázkészülékekre is az energia címkék, amelyek - a háztartási készülékekhez hasonlóan - betűkkel jelzik az energiahatékonyságot.

Ez év elejétől csak a szigorított hő-technikai előírásoknak megfelelő lakásépítéshez - felújításhoz nyújtható állami, illetve uniós támogatás. Ez azt jelenti, hogy az új előírások következtében 40 százalékkal növekszik az energiahatékonyság a korábbihoz képest, így a fűtésre használt energia 25-30 százalékkal csökken - vázolta az egyéb adatokat Bart István.

Az eddigi tapasztalat az, hogy energetikai felújításba csak támogatással vágnak bele a lakástulajdonosok. Az új uniós költségvetési ciklusban 63 milliárd forint jut energiahatékonysági beruházásra, ebből a lakosság 33-34 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaphat. Ebből évi 30 ezer lakást lehet felújítani - tette hozzá az igazgató.

A sajtótájékoztatót szervező Magyar Energiahatékonysági Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. civil szervezet, amely az energiahatékonyságban érintett cégek támogatásávaltevékenykedik.


Forrás: STOP/MTI  

Indul a társasházi energiahatékonysági pályázat! - 50%-os támogatás lakóközösségeknek (2015-01-09)

 

Mintegy 10 milliárd forintos támogatáskerettel, 50%-os támogatásintenzitással indul el a társasházi energiahatékonysági pályázat az Otthon Melege Program keretében - hangzott el a január 7-én tartott kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

 

A rezsicsökkentés nem önmagáért való, hanem társadalmi célú - hangsúlyozta Kovács Zoltán. A kormányszóvivő a társasházi energiahatékonysági pályázat meghirdetéséről tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett a közelmúltban hozott intézkedésekre: a 2008-ról és 2009-ről örökölt forráshiányos panelprogramok lezárása után a kormány 2014 szeptemberében új lakossági energiahatékonysági pályázatokat tett közzé Otthon Melege Program néven. Ennek új alprogramjában immár társasházak is pályázhatnak, a cél 20 ezer lakás energetikai korszerűsítése - tette hozzá a szóvivő.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára a részleteket ismertetve kifejtette: az új pályázatok kerete 10 milliárd forint, a támogatások mértéke lakásonként 300-650 ezer forint lehet, a támogatás intenzitása pedig 50%-os.

A szakállamtitkár közölte: jelenleg a magyarországi ingatlan- és lakásállomány 70%-a energetikailag nem megfelelő, ennek nagy részét szeretné korszerűsíttetni a kormány. Ennek érdekében bővül az Otthon Melege Program, amelynek eddigi három sikeres alprogramja révén már lezajlott a kazán-, hűtőgép- és nyílászárócsere program, ezeknél a pályázatok elbírálása zajlik és készülnek a következő kiírások is ebben a témakörben - mondta Szabó Zsolt.

Az Otthon Melege Program most induló alprogramjának célja, hogy a több mint 4, de legfeljebb 60 lakásos panel- és téglaépítésű társasházak, lakásszövetkezetek közösségei esetében is hasonló program álljon rendelkezésre, de készül már az a program is, amely a 60 lakás fölöttieket is segíti - tájékoztatott az NFM államtitkára.

A pályázati úton elnyerhető támogatás nemcsak a szigetelés és a nyílászárók, hanem akár a fűtési rendszer korszerűsítéséhez és a megújuló energia alapú melegvíz-ellátás megvalósításához is igényelhető. Szabó Zsolt kiemelte: a cél, hogy az érintett ingatlanok energiahatékonysága legalább két kategóriát tudjon javulni.

Tájékoztatása szerint a folyósítás két ütemben történik majd, 95 százalékos és 5 százalékos kifizetéssel. Az 5 százalék utólagos folyósításához az energia-megtakarítást fogják ellenőrizni - közölte. A keretösszeget régiónként, a szakmai szervezetek által megadott panel és társasházi lakások arányában osztják el.

A pályázati kiírás tervezete a kormany.hu oldalon tölthető le. A pályázat 2015. március 9-én nyílik majd meg a társasházak számára. A pályázatokat digitálisan lehet benyújtani a gyors ügyintézés érdekében.

Forrás: tht.hu

 

Új fűtéskorszerűsítés finanszírozási  program

 

2014-től egy teljesen új fűtéskorszerűsítés finanszírozási  programmal, egy teljesen új konstrukcióval találkozhatunk.

Az előző évek gyakorlatától eltérően a vissza nem térítendő támogatások helyett erre a célra felvehető kedvezményes hitelekkel támogatják a lakosság azon részét, akik készen állnak otthonaik korszerűsítése céljából erre az áldozatra.

Jogosan merül fel a kérdés hogy miért? Miért nem volt jó az eddigi fűtéskorszerűsítési támogatás?

 

Természetesen az állami támogatás továbbra is megmarad, mert ez fontos, de most más formát fog ölteni, kedvezményes hitelek formájában juthatunk fűtéskorszerűsítési támogatáshoz. 2020-ig minden évben 70 milliárdos támogatással fogják segíteni azokat, akik belevágnak a fűtéskorszerűsítésbe!

Lehet igényelni hitelt fűtéskorszerűsítésre állami kamattámogatással és piaci kamatozású konstrukcióban is. Természetesen az államilag támogatott hitel részletei sokkal kedvezőbbek, mert az állam kamattámogatást ad, így kedvezőbb a hitel.


Az otthonteremtési kamattámogatási kölcsön keretében igényelt kölcsön esetében az állami kamattámogatásban 5 évig részesül az igénylő. Ezután piaci kamatozásúra vált át a hitel, így a törlesztő-részlet is az akkor aktuális piaci kamatozású hitelek törlesztő-részleteinek mértékének fog megfelelni. 

A fűtéskorszerűsítési hitelt igénylését 2014. december 31-ig lehet benyújtani a pénzintézetekhez.

Lehet igényelni fűtéskorszerűsítésre akár 20 éves futamidőre is államilag támogatott hitelt, ennek az a feltétele, hogy az igénylőnek és ha van családtagjának sem lehet más ingatlan a tulajdonában, azon kívül, amelyre igénylik a hitelt.

Amennyiben kamattámogatásos hitelt igényelt, abban az esetben számlákkal kell igazolni a felhasználást, minimum a költségvetés 70 %-át kell igazolni számlákkal.

Amennyiben nem tud igényelni állami támogatású fűtéskorszerűsítési hitelt, akkor lehetősége van piaci kamatozású hitel igénylésére ugyanerre a célra. Ebben az esetben a kamatok, törlesztő-részletek is magasabbak, de nem kell számlákkal igazolni a költségeke, nincs korlátozva sem a hitelnek az összege sem, sem az ingatlan korszerűsítésének költségvetése. Természetesen a pénzintézet által támasztott feltételeknek meg kell felelnie az igénylőnek és ha szükség van rá, akkor fedezetet is kell biztosítania a hitel összegére.

Fűtéskorszerűsítésre amennyiben 5 éves kamattámogatásos hitelre jogosult a költségvetés összege nem haladhatja meg a 15 millió forintot és az erre adott hitel összege nem lehet több 10 millió forintnál.

Ha 20 éves futamidővel igényelt kamattámogatásos hitelt fűtéskorszerűsítésre, abban az esetben a hitel összege nem haladhatja meg az 5 millió forintot.


Igényelhet családi ház korszerűsítésére is hitelt, korszerűsítésnek számít:

- villany, gáz, víz, csatorna közművek bevezetése, a belső hálózatok kialakítása
- ha nem rendelkezett eddig fürdőszobával, akkor az új fürdőszoba kiépítése
- központi fűtés kialakítása vagy elavult esetén a cseréje, beletartozik a megújuló energiarendszer kialakítása, napelem.
- hang-, hő, vízszigetelési munkálatok
- külső nyílászárók cseréje energiatakarékos nyílászárókra
- tető cseréje, felújítása, szigetelése
- olyan munkálatok, amelyek a fent említett munkákkal közvetlen kapcsolódnak, helyreállítási munkálatok, de ezek költsége nem haladhatja meg a 20 %-át a korszerűsítési költségeknek.

 

2014. május 8.

Info: Pályázatatinfo.hu

 


Új energiapályázatokat ígér az NFM

 

Várhatóan a jövő év elején juthatnak ismét támogatáshoz a háztartások.

Jövőre ismét támogatáshoz juthatnak az energiatakarékossági beruházásokat fontolgató háztartások a csütörtöki Magyar Nemzet szerint. Horváth Attila Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klímapolitikáért felelős államtitkára a lapnak elmondta, átszervezik az energetikai beruházásokhoz kötődő pályázatokat az egyeztetés alatt álló Nemzeti épületenergetikai stratégia alapján, így várhatóan a jövő év elején juthatnak ismét támogatáshoz a háztartások.

A szakember szerint a program még ősszel elkészül, és tartalmazza majd, hogy a kormányzat milyen ütemezéssel és mértékben járul hozzá az energiahatékonyságot növelő felújításokhoz a lakóépületek és középületek esetében.

Idén a szén-dioxid-kvótákból körülbelül hétmillió, jövőre pedig tizenötmillió egység értékesítését tervezi Magyarország, és a bevétel az energetikai beruházások forrása lehet - mondta az államtitkár.

 

2013. szeptember 26.